Miért nem ajánlom a kínai termékeket?

 

  • nem találkoztam még olyan kínai anyaggal, ami minőségben összehasonlítható lett volna a Radical Rubber és a 4D anyagaival.
  • főleg az olcsóbb, mártott ruháknál előfordul a gázkorommal feketített anyag. Ilyennel találkoztam már ragasztott catsuiteknél is.
  • a méretre készítés néha eléggé csak tessék-lássék: a szabásvonalak jelzésértékűek, vagy egyenesen ráragasztott díszítőcsíkok pótolják őket.
  • a tartós minőség egyáltalán nem cél – kijövő zipzár, széteső ragasztás, egyenetlen anyagvastagság, buborékok, az öntőforma sajátosságai miatt felvéve feszülési pontok (ahol eleve könnyen szakad az anyag); és sokszor azért nem fényezhető ki a ruha, mert a felülete koszos.
  • az eredetvédelem teljes hiánya – másolnak mindent, sok esetben egy az egyben. Ezzel egyszerre spórolnak a szellemi munkán, és okoznak kárt az eredeti tulajdonosoknak.
  • a minőségbiztosítás kezdetlegessége – ld. adalékanyag botrányok: hallucinogén gyerekjátékok, rákkeltő lágyított PVC szexuális segédeszközök, melaminos tejpor, nehézfémtartalmú gyógyszerkapszulák, latexnél pl. zöldes folyás mosáskor.
  • a reklamáció legtöbb esetben lehetetlen – legfeljebb az ember elkönyveli, hogy „sebaj, legalább olcsó volt, nem vesztettem vele túl sokat”.
  • a környezetvédelem teljes hiánya.
  • a kínai dolgozó kihasználása a munkaidő, a szociális háló és a munkabér tekintetében – ha egy latex ruhánál csak a bérköltségen spórolnak, akkor is meglepően sok a haszon rajta, sokkal több, mint egy nyugati készítő munkáján.

 

Ezekkel szemben (és ezek eredményeképpen) csupán egyetlen előnyük van, az ár. De titkok nincs: olcsóbbért gyengébb minőséget adnak.

Sokan azt gondolják, hogy a kínai latex ugyanolyan jó egy fetisisztának, de ezzel én maximálisan nem értek egyet. Mekkora csalódás egy olyan ruha, ami nem jön fel, vagy túl laza itt-ott, esetleg szétesik, szakad megmagyarázhatatlan módon (és akkor a tapintás- és illatbeli különbségekről még nem is beszéltem, vagy egy esetlegesen jól szabott, tervezett ruha előnyeiről…). Azt a hamis tévképzetet kelti, hogy a latex semmi másról nem szól, mint a problémákról. Ez a baj vele, meg amaz, kényelmetlen, kényes, macerás, s mégis, akik szeretik, ezzel együtt szeretik – ahogy a neten olvasni. Az egyik legnagyobb gond ez: az olcsón elérhető rossz minőségű ruhák elveszik a lelkes kezdő kedvét a próbálkozástól, attól, hogy idővel megtapasztalják a latex élményét.

Ajánlott bejegyzések